Innovation

INDUSTRI

FEMTIO ÅR AV FORMSPRUTADE PRODUKTER

I över femtio år har familjeföretaget Liljas Plast levererat formsprutande plastprodukter till en rad olika kundsegment. Företagets kundbredd är stor och produkterna väldigt spridda och inom bolaget finns fyra nischade dotterbolag, varav ett i Kina.

För att behålla sin spetskompetens och fortsätta leverera kvalitet på högsta nivå, återinvesteras ständigt stora summor i teknikutvecklingen, såväl inom kompetensutveckling som i maskiner.

Moderbolaget Liljas Plast är specialiserat på högtemperaturmaterial, silikon samt metallingjutning medan dotterbolagen specialiserat sig på renrumsproduktion, mindre serier och mellanstora och stora produktserier. Det kinesiska dotterbolaget Liljas Plastic speglar verksamheten i Liljas Plast men riktar sig mot den kinesiska och asiatiska marknaden och till kunderna hör framförallt västerländska bolag som etablerat sig i Kina.

Genomgående för alla bolag i Liljas Plast gruppen är ett högt teknikinnehåll och en hög kompetens inom såväl processer som material. Liljas Plast arbetar aktivt med att minimera sin negativa miljöpåverkan, bland annat genom att minimera sin kassaktion av råmaterial, ha så miljöefektiva maskiner som möjligt och med miljöanpassade lokaler.

De är även både ISO 14001- och ISO 9001-certiferade. De senaste åren har Liljas Plast sett en otroligt positiv utveckling och för två år sedan byggde de en helt ny fabrik i Hillerstorp och fördubblade då sin fabriksyta.

Även dotterbolaget Liljas Plastic i Kina, som funnits sedan år 2006, har mer än fördubblat sin produktionsyta. Under 2018 gör Liljas Plastic sig redo för att ta sig an ett nytt, stort projekt.

-Vi ser väldigt positivt på framtiden, vi ser ett stort intresse för den verksamhet vi bedriver och alla våra bolag växer för varje år, konstaterar företagets VD Peter Johansson.

Totalt arbetar 40 personer med att sköta lika många formsprutor i storleken 25-500 tons låskraf. I gruppen, som omsätter 200 miljoner kronor, ingår Polymed Hygienic, Hillerstorp, BoBe Plastindustri, Vansbro, Polymega, Lagan och Liljas Plastic, Suzhou

Share This Post :